Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi plac la nebunie croissantele, alea proaspete, de boulangerie francaise 🙂 Imi place sa le combin in fel si chip pentru un mic dejun asa, mai ca la hotel, sa ma duca cu gandul la o dimineata insorita pe malul Mediteranei, poate in sudul Frantei sau, si mai bine, pe partea cealalta a marii, in nordul Africii, locul de unde provine de altfel si reteta de Shakshuka.
Am folosit croissant multicereale, care este mai inchis la culoare, un pic mai sarat si mai crocant, datorita semintelor, iar pentru shahshuka am folosit naut.
Ingrediente pentru 1 persoana
un croissant multicereale, taiat in doua
3-4 linguri de boabe de naut din conserva, fara lichid
2 fire mici de ceapa verde, taiate feliute mici
1 ardei capia mic taiat marunt
1 catel de usturoi taiat feliute
1-2 linguri pasta de rosii cu busuioc
2 oua ecologice
sare de Himalaya cu verdeturi de Provence
1 lingurita condimente garam masala
50g unt irlandez
2 pumni de salata de camp
mod de preparare
- intr-o tigaie puneti untul si apoi adaugati ceapa, ardeiul, usturoiul si rumeniti timp de cateva minute, dupa care adaugati nautul, putina sare si garam masala si mai lasati sa se rumeneasca, la foc mic timp de inca 1-2minute. Adaugati si pasta de rosii si gatiti la foc mic timp de 2-3 minute
- faceti doua gauri in compozitia din tigaie si adaugati in fiecare cate un ou crud si lasati pe foc mic-mediu timp de 7-8 minute
- asezati croissantul in farfurie si puneti apoi deasupra, pe fiecare felie, jumatate de shakshuka si serviti cu salata de camp
Sa aveti o zi insorita dragii mei!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️