Couscous de conopida

Conopida este o leguma pe care merita sa o includeti in mod regulat in alimentatia dumneavoastra, deoarece contine o varietate impresionanta de nutrienti, incluzand aici vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante fitochimice.

 Pe langa continutul sau ridicat in nutrienti, conopida este apreciata si pentru extrema sa versatilitate. O puteti consuma cruda, in salate, in supe sau diverse alte feluri de mancare. O puteti condimenta sau o puteti face piure, pentru o versiune mai sanatoasa a clasicului piure de cartofi.

Reteta de mai jos se poate servi calda sau rece, ca salata sau garnitura la peste sau fructe de mare.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 conopida curatata de frunze si apoi tocata

  • 50g de caju

  • 100g de mazare

  • 50g de fasole verde, taiata felii

  • o mana de arpagic verde, tocat

  • o mana de coriandru proaspat, tocat

  • 4-5 frunze de menta proaspata, tocata

  • o mana de salata de camp

  • zeama de la 1/2 de lamaie

  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin

  • 80g de unt topit

  • sare de Himalaya cu verdeturi

  • piper mozaic macinat, dupa gust

mod de preparare

  • opariti intr-o cratita cu apa fierbinte conopida timp de 5-7 minute
  • intr-o alta cratita fierbeti 10 minute mazarea si fasolea verde
  • intr-un castron amestecati apoi conopida oparita cu unt topit, sare si piper. Adaugati si alunele caju si amestecati toata compozitia. Apoi puneti-le in air fryer timp de 10 minute, sau intr-o tava, pe o foaie de copt si bagati la cuptor timp de 15 minute, pana se rumenesc
  • puneti apoi toate ingredientele intr-un castron de servire si amestecati cu zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru, menta si salata de camp, sare si piper, dupa gust si serviti cald sau rece.

Pofta buna! 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*