Conopida este o leguma pe care merita sa o includeti in mod regulat in alimentatia dumneavoastra, deoarece contine o varietate impresionanta de nutrienti, incluzand aici vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante fitochimice.
Pe langa continutul sau ridicat in nutrienti, conopida este apreciata si pentru extrema sa versatilitate. O puteti consuma cruda, in salate, in supe sau diverse alte feluri de mancare. O puteti condimenta sau o puteti face piure, pentru o versiune mai sanatoasa a clasicului piure de cartofi.
Reteta de mai jos se poate servi calda sau rece, ca salata sau garnitura la peste sau fructe de mare.
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conopida curatata de frunze si apoi tocata
50g de caju
100g de mazare
50g de fasole verde, taiata felii
o mana de arpagic verde, tocat
o mana de coriandru proaspat, tocat
4-5 frunze de menta proaspata, tocata
o mana de salata de camp
zeama de la 1/2 de lamaie
1-2 linguri ulei de masline extravirgin
80g de unt topit
sare de Himalaya cu verdeturi
piper mozaic macinat, dupa gust
mod de preparare
- opariti intr-o cratita cu apa fierbinte conopida timp de 5-7 minute
- intr-o alta cratita fierbeti 10 minute mazarea si fasolea verde
- intr-un castron amestecati apoi conopida oparita cu unt topit, sare si piper. Adaugati si alunele caju si amestecati toata compozitia. Apoi puneti-le in air fryer timp de 10 minute, sau intr-o tava, pe o foaie de copt si bagati la cuptor timp de 15 minute, pana se rumenesc
- puneti apoi toate ingredientele intr-un castron de servire si amestecati cu zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru, menta si salata de camp, sare si piper, dupa gust si serviti cald sau rece.
Pofta buna! 😉
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️