Conopida coapta cu sos cremos de tahini si fenicul

Cred ca cea mai buna varianta de a pune in valoare conopida este sa o marinezi cu diverse mirodenii, mai ales dintre cele de origine orientala sau asiatica si apoi sa o bagi la cuptor. Este senzationala conopida coapta! Si daca o asortezi si cu un sos aromat din pasta de susan (tahini), bulb de fenicul, ceapa rosie si ardei capia si mai presari si ceva nuci sau seminte la final, reusita acestui preparat va fi garantata. Musai sa incercati aceasta combinatie! O sa va indragostiti iremediabil.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • o conopida curatata si taiata in florete si pastrate si frunzele mici

  • 3-4 catei de usturoi curatati si taiati rondele

  • 1 lingura de aceto balsamico

  • 1 lingura de ulei de susan

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • un pumn de muguri de pin

  • o ceapa rosie curatata si tocata marunt

  • 1 bulb de fenicul curatat si tocat marunt

  • 1 ardei capia curatat de seminte si tocat marunt

  • 1 lingurita de chimion pudra

  • 1 lingura de pulbere de curry

  • zeama de la 1 lamaie

  • 80g de pasta de susan (tahini)

  • 100 ml apa filtrata

  • o mana de patrunjel tocat sau crengute de cimbru

  • sare si piper, dupa gust

mod de preparare

  • intr-un castron amestecati bine floretele de conopida cu sare, piper, chimion, curry, aceto balsamico, ulei de susan, 2-3 linguri ulei de masline, usturoi si muguri de pin.
  • intr-o oala de ceramica rezistenta la cuptor turnati apoi conopida, mai stropiti-o cu putin ulei si sare si bagati-o la cuptor la 180-200 de grade, timp de 30-35 de minute, amestecand-o la jumatatea coacerii.
  • intr-un blender amestecati pasta de susan cu lamaie si 50 ml de apa.
  • intr-o tigaie adanca incingeti 2 linguri de ulei de masline si apoi rumeniti timp de 5-6 minute ceapa, feniculul si ardeiul capia, apoi adaugati 50 ml de apa si gatiti inca 5-6 minute, dupa care adaugati sosul de tahni si amestecati la foc mediu timp de 2-3 minute.
  • puneti pe un platou tot sosul rezultat apoi asezati deasupra conopida coapta, presarati cu muguri de pin si verdeata si serviti.

Wow! Incredibil de gustos! S-a mancat toot 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Conopida coapta cu sos cremos de tahini si fenicul
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*