Ciorba de baby hering

Multi cunosc acest fel de mancare sub denumirea de “Bors pescaresc”, insa niciodata pescarii Deltei Dunarii, lipovenii nu pun in ciorba zeama fermentata din tarate de grau (bors). Ciorba se acreste numai cu otet.

Eu am adaptat putin reteta traditionala de bors pescaresc, adaugand mai multe legume, am folosit un singur tip de peste – baby hering, am adaugat orez basmati, iar pentru acreala am folosit otet din cidru de mere.

Nu dureaza deloc mult pregatirea acestei retete. In 30-45 minute e gata de servire.

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 400g baby hering decongelat, fara capete

  • 3 morcovi mici, tocati marunt sau dati prin razatoare

  • 2 cartofi albi mici, tocati marunt

  • 1/2 telina mica, tocata marunt

  • 1/2 de bulb de fenicul, tocat marunt

  • 1 gulie curatata de coaja si tocata marunt

  • 1 ardei gras, tocat marunt

  • 2 ardei capia, tocati marunt

  • 4-5 catei de usturoi, tocati marunt

  • 1 ceapa rosie, tocata marunt

  • un castron de varza alba data prin razatoare

  • o cana de orez basmati

  • 2 legaturi de patrunjel, tocat

  • un pumn de frunze de coriandru

  • un pumn de frunze de menta

  • 4-5 linguri de otet din cidru de mere, dupa gust

  • 3-4 linguri ulei de susan

  • 4-5 linguri ulei de masline

  • sare de Himalaya cu verdeturi de Provence

  • amestec de condimente pentru peste

  • fulgi de ardei iute chilli, dupa gust

  • 1 litru de apa filtrata

MOD DE PREPARARE

  • intr-o oala mare de ciorba puneti uleiul de susan, apoi usturoiul, ceapa, amestecati 1-2 minute, apoi adaugati morcovii, cartofii, telina, gulia, feniculul, amestecati 1-2 minute, adugati 2-3 linguri de ulei de masline, sare, piper, orezul basmati si caliti timp de 3-4 minute. Adaugati apoi ardeii, amestecati si caliti inca 2-3 minute, dupa care adaugati treptat apa, cate 250ml, pe rand, sare, fulgii de ardei iute, dupa gust si amestecati. Lasati sa fiarba 5-6 minute.
  • adaugati apoi pestele, fara capete, amestecati si fierbeti timp de 5-6 minute, dupa care acriti totul cu otetul din cidru de mere, adaugati si varza alba tocata, patrunjelul, coriandrul si menta si lasati pe foc inca 3-4 minute
  • Serviti ciorba alaturi de cativa ardei iuti

Imi place tare mult cum a iesit aceasta ciorba! Are de toate: acreala, picanteala, dulceata de la peste, belsug de vitamine de la atatea legume faine, e tare faina, ce mai! As putea manca aceasta ciorba si la cina 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*