Chilli con carne de post

Inspirata din binecunoscuta tocana mexicana, chilli con carne de post este la fel de gustoasa, la fel de picanta si la fel de aromata ca originalul. Am inlocuit carnea de vita tocata cu ciuperci pleurotus tocate si am folosit orez basmati ca si garnitura.

Initial mi-era teama ca poate lui Tudor nu o sa-i placa atat de mult, pentru ca e ceva mai picanta decat este el obisnuit, insa, mare mi-a fost mirarea sa constat ca i-a placut atat de tare, incat a mai cerut o portie 🙂

Reteta este simpla, cu ingrediente la indemana, care se gasesc cu siguranta in camara oricarui vegetarian.

Ingrediente prntru 4-6 persoane

  • 250g orez basmati

  • 400g conserva de kidney beans, scursa de lichid

  • 400g conserva de naut, scursa de lichid

  • 400g conserva rosii cuburi

  • 250g ciuperci pleurotus tocate

  • 2 ardei capia tocati

  • 2 morcovi medii tocati

  • 2 fire de tulpini de telina tocate

  • 1 ceapa rosie si una galbena, tocate

  • 2-3 catei de usturoi tocati

  • 1 lingurita fulgi de chilli macinati

  • 1 lingurita chimion macinat

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • 1 lingurita piper negru macinat

  • 2 lingurite de sare

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1-2 linguri aceto balsamico

  • 1 legatura de patrunjel tocat, inclusiv tulpinile

mod de preparare

  • intr-o oala cu apa fiarta cu sare fierbeti orezul timp de 10-12 minute, apoi turnati-l intr-o strecuratoare si stropiti cu apa rece si amestecati.
  • intr-o tigaie adanca incingeti 3-4 linguri de ulei si adaugati pe rand, amestecand continuu, ceapa, usturoiul, morcovii, ardeii, chimionul, fulgii de chilli, scortisoara, piperul si sare si gatiti timp de 5-6 minute.
  • adaugati apoi ciupercile, inca o lingura de ulei amestecati bine si gatiti timp de 3-4 minute, dupa care adaugati rosiile din conserva, aceto balsamico, tulpinile de patrunjel, amestecati bine si gatiti la foc mediu inca 5-6 minute, apoi adaugati si fasolea si nautul si lasati sa fiarba timp de 5 minute.
  • adaugati la final patrunjelul tocat si serviti cu orez.

Wow!! Ce bunatate! Chiar cere bis, dupa prima portie 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Chilli con carne de post
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*