Chiftelute de naut cu morcovi, mazare si praz

Chiftelutele de legume sunt la fel de mult apreciate de catre cei mici, precum sunt si pastele. Sunt usor de preparat si destul de versatile, putand fi preparate in multiple combinatii de legume si apoi servite cu diferite sosuri sau iaurt grecesc, asa cum am facut noi. Pentru azi am preparat chiftelute din naut cu morcovi, mazare, praz si ardei capia. Pentru consistenta am folosit oua, fulgi de drojdie inactiva si faina de naut.

Ingrediente pentru 10-12 chiftele

  • 400g conserva de naut prefiert, scursa de zeama

  • 2 morcovi mari, dati prin razatoare

  • 2 ardei capia tocati marunt

  • 1/2 praz, partea alba, tocata marunt

  • 1 radacina de patrunjel, curatata si data prin razatoare

  • 1 cana de mazare congelata

  • 1 lingura fulgi de drojdie inactiva

  • 1 cana de faina de naut

  • 3 oua

  • 1 lingurita praf de curry

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 5-6 linguri ulei de masline extravirgin

  • sare si piper, dupa gust

mod de preparare

  • fierbeti mazarea timp de 5-6 minute in apa cu sare.
  • intr-un castron puneti nautul, apoi morcovii, radacina de patrunjel, ardeii capia, prazul, amestecati, apoi spargeti 3 oua peste aceasta compozitie, amestecati din nou, apoi adaugati faina, fulgii de drojdie inactiva si condimentele.
  • incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si apoi formati chiftelele si adaugati cate 2 maxim 3 bucati in tigaie, turtiti-le putin, dupa ce le-ati pus, cu ajutorul unei palete si prajiti-le in jur de 3-4 minute, pe fiecare parte, apoi scoteti-le pe o farfurie intinsa cand sunt gata.
  • serviti cu iaurt grecesc si cateva frunze de salata.

Si uite asa am reusit din nou sa-l conving pe fiu-miu sa manance multe legume 😉 Simplu de facut si tare gustos!

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Chiftelute de naut cu morcovi, mazare si praz
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*