Cui nu-i plac chiftelutele de legume? Sunt asa dulci si aromate, in egala masura apreciate de copii si de adulti, incat e tare greu sa salvezi vre-o bucata, pentru ca se termina instant si asta mai ales cand combinatia de ingrediente include cartof dulce 😉
Ingrediente pentru 4 persoane
1 cartof dulce, curatat si ras
1 zucchini dat prin razatoare
1-2 legaturi de patrunjel tocat
2 cepe curatate si tocate
1/2 cana de faina universala fara gluten
2 oua
2 lingurite de chimion
2 lingurite tahini (pasta de susan)
1 lingurita de ghimbir pudra
1/2 cana de lapte de cocos
2-3 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper, dupa gust
mod de preparare
- intr-un castron mai mare se amesteca cartoful dulce ras cu zucchini, patrunjel, ceapa, sare si piper, dupa care se pun intr-un prosop de bucatarie si se scoate toata apa din compozitie, apoi se pune inapoi in castron
- intr-un bol se amesteca ouale cu laptele de cocos, sare, piper, tahini, chimion si apoi se toarna peste legumele din castron si se amesteca bine, dupa care se formeaza chiftelele
- incingeti ulei intr-o tigaie si puneti cate 2-3 chiftele, turtindu-le. Rumeniti pe fiecare parte cate 3 minute, apoi scoateti-le pe o farfurie. Serviti cu kefir, sau smantana de caju sau orice alt sos preferati
O deliciozitate irezistibila, rapid de facut, plina de nutrienti!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

