Vinete, rosii si masline verzi si ai o tot ce-ti trebuie pentru o minunata caponata siciliana, care este foarte aromata, si super gustoasa. Este o reteta cu traditie in Italia, inventata asemenea retetelor de pizza, din ce aveau oamenii prin frigider. Am ales sa insotesc aceasta reteta cu bulgur si rucola pentru un plus de incantare a simturilor si echilibru nutritional. Sper sa te incante la fel de mult cum ne-a incantat pe noi 😉
Ingrediente pentru 4 persoane
2 vinete bio, spalate si taiate rondele mari si apoi in sferturi
400g conserva de rosii intregi decojite
1 ceapa rosie mare, curatata si taiata solzisori
2 catei de usturoi, curatati si taiati feliute
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
100g masline verzi fara samburi
2-3 linguri aceto balsamico
1 mana de migdale pisate si prajite usor
1 legatura de patrunjel tocat, inclusiv tulpinile
1 lingura de oregano uscat
sare de Himalaya
piper negru macinat
1 cana de bulgur fiert in prealabil 10 min in apa cu sare
mod de preparare
- intr-o cratita de fonta puneti la foc mic 3-4 linguri de ulei de masline si adaugati vinetele si oregano, sare si piper, amestecati si rumeniti timp de 5-6 minute, dupa care adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de patrunjel, ulei de masline si mai prajiti inca 4-5 minute, apoi adugati maslinele si 1-2 linguri aceto balsamico
- adaugati apoi rosiile din conserva si pasati-le, amestecandu-le cu restul ingredientelor si fierbeti 7-8 minute
- serviti cu bulgur si salata rucola, stropita cu putin ulei de masline si presarati deasupra si migdalele
O deliciozitate care va fi indragita de intreaga familie
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
