Calamari cu guacamole

Nu va puteti imagina ce antitalent la facut guacamole eram pana sa pregatesc aceasta reteta 😉 Ba imi iesea prea acru, ba prea fad, ba prea moale si tot asa…mie una nu-mi placea de nicio culoare. Dar acum sunt maestra. E adevarat ca un element esential in toata combinatia asta este si calitatea avocado-ului cumparat. Eu cumpar avocado verde, din acela mai maricel, mai lucios, cu coaja mai neteda, pe care il las la copt cateva zile, la temperatura camerei.

Va povesteam zilele trecute ca mi-am luat de ziua mea un air fryer cu care m-am tot jucat. Ei bine, poate cel mai reusit preparat care mi-a placut tare mult cum a iesit la air fryer sunt acesti calamari. O combinatie ideala pentru o cina usoara! Iata reteta:

Ingrediente pentru 1 persoana

  • 1 avocado lasat cateva zile la copt, la temperatura camerei

  • 250g calamari (eu am avut congelati)

  • 1/2 ceapa rosie dulce, curatata si tocata

  • 4-5 catei de usturoi curatati si tocati

  • 2-3 ardei iuti piri-piri, uscati si zdrobiti

  • 3-4 rosii cherry taiate marunt

  • sare de Himalaya cu ierburi de Provence

  • piper mozaic, dupa gust

  • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat

  • 4-5 linguri de ulei de masline extra virgin

  • 1 lingura de aceto balsamico

  • 2 lime

  • 2-3 foi de salata

mod de preparare

  • dezghetati in prealabil calamarii – in air fryer dureaza 10-12 minute
  • intr-un castron amestecati calamarii cu zeama de la 1 lime, 1-2 linguri de ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, 1/2 din patrunjelul tocat, ardeii piri-piri zdrobiti, aceto balsamico, sare de Himalaya cu verdeturi si putin piper mozaic. Acoperiti si lasati la frigider timp de 30 minute.
  • puneti apoi calamari in air fryer timp de 15 minute, pana devin usor crocante tentaculele
  • intr-un castron separat puneti avocado-ul curatat si zdrobiti-l cu o furculita si amestecati imediat cu 1/2 de zeama de lime, ca sa nu se oxideze. Adaugati apoi 1-2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi si ceapa dulce, amestecati, iar la final adaugati si rosiile cherry, restul de patrunjel tocat si sare dupa gust.
  • serviti apoi pe un pat de foi de salata, punand mai intai guacamolele si apoi calamarii deasupra.

O seara minunata sa aveti!

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*